ECHIPAMENTE DE ULTIMA GENERATIE SI MATERIALE DE CALITATE

Sinterizare laser - CrCo, Ti

Labivision-Scanway produce infrastructuri metalice prin sinterizare laser (SLM, sau “selective laser melting”), la un inalt nivel de calitate, ca rezultat a implementarii unui set de proceduri de gestiune si control al etapelor specifice productiei de metal prin metode additive, considerate “status of the art” la acest moment, si folosite ca referinta de calitate in industrii cum ar fi cea aeronautica si Formula 1.

Frezare metal de inaltă precizie 5 axe CrCo, Ti

Un element fundamental de diferentiere a centrului de productie Labvision-Scanway consta in capacitatile de frezare de inalta precizie in metal, atat din disc cat si din bara. In acest sens, centrul opereaza masini CNC industriale, de inalta tehnologie, in 5 axe, care asigura precizii de prelucrare efectiva intre 4 si 6 microni, cu o rugozitate corespondenta a suprafetelor de pina la 0.1 microni. Controlul calitatii pieselor este asigurat intern, de echipamente ultra-moderne de masura si control cu capacitati de masura a geometriilor 3D si a rugozitatii de pana la 0.01 microni.

Frezare metal 8 axe Ti

Un element fundamental de diferentiere a centrului de productie Labvision-Scanway consta in capacitatile de frezare de inalta precizie in metal, atat din disc cat si din bara. In acest sens, centrul opereaza masini CNC industriale, de inalta tehnologie,  in 8 axe, care asigura precizii de prelucrare efectiva intre 2 si 4 microni, cu o rugozitate corespondenta a suprafetelor de pina la 0.1 microni. Controlul calitatii pieselor este asigurat intern, de echipamente ultra-moderne de masura si control cu capacitati de masura a geometriilor 3D si a rugozitatii de pana la 0.01 microni.

Frezare uscată - Zirconiu, PMMA

Redon/Yenadent – WorkNC, Hyperdent – Argen/Noritake – Nabertherm SintControl

Productia de zirconiu presinterizat a ajuns in ziua de azi o comoditate, un lucru stiut de toata lumea. Insa chiar si in acest domeniu atit de usor accesibil din punct de vedere tehnic, pot fi facute uneori alegeri sub-optime, care sa rezulte intr-un produs finit de o calitate inferioara. Labvision a cistigat increderea firmelor Argen si Noritake Kuraray ca distribuitor de zirconiu, cuptoare de sinterizare Nabertherm monitorizate software in timp real, si unii dintre cei mai reputati producatori de masini de frezat (Redon si Yenadent) si de software de CAM, de exemplu Work NC si Hyperdent.

Frezare umedă - disilicat (Emax CAD)

Pentru materiale disilicat si ceramica hibrida, folosim masini dedicate de frezat din cuburi, cu software specializat de CAM care pot freza detalii foarte fine si chiar texturi de suprafata, cu freze cu raza de atac de pana la 0.15mm. Astfel, aplicatii cum ar fi fatete sau incrustatii, pot fi realizate la un inalt grad de precizie si definitie de suprafata, cu grosimi minim de pereti de 0.2mm largind astfel atat orizonturile clinice ale aplicatiilor in cauza, cat si predictibilitatea asigurarii unei calitati constante a productiei de zi cu zi.

Print 3D fotopolimeri

Un alt domeniu in care centrul Scanway exceleaza este productia aditiva de fotopolimeri, cunoscuta si sub denumirea de printare 3D de materiale plastice. In acest sens folosim printere industriale, de inalta acuratete, de ultima generatie, cu tehnologie MSLA, operate intr-un sistem riguros de control constant al parametrilor de print. 

Electro-finisare cu electroliti solizi

Electrofinisarea cu electroliti solizi este o metoda noua, inovatoare si unica de finisare 3D a suprafetelor metalice, pana la rugozitati de 0.001 microni, sau “oglinda”, in termen popular. Practic o reactie chimica de tip electrolitic modifica suprafata metalului fara o actiune mecanica perceptibila asupra sa, astfel incit muchiile retentive ale unui croset de proteza scheletata sau, portiunea transgingivala a unui bont implantar individualizat, „raman neatinse” mecanic in cadrul procesului, insa pot fi finisate “oglinda”, la cerere.

Tehnologia, numita DLyte,  este inventata si patentata de firma spaniola GPA Innova, a carui partener unic de distributie pentru Romania este Labvision inca din 2017, cand prima masina era in stadiul de prototip.

Metrologie si QC - Alicona µCMM

Labvision are un laborator de metrologie propriu, amenajat separat, intr-o incinta cu temperatura controlata 24/7 cu variatii de sub 0.5 grade Celsius pe 24/h, si situat in imediata proximitate a liniilor de productie CNC. Echipamentul Alicona µCMM, produs de firma Alicona, este prima masina de masurat in coordonate cu tehnologie integral optica, din lume. Este folosit pentru masurarea pieselor cu tolerante extrem de mici, de sub 1 micron, si masoara geometria 3D si rugozitatea suprafetelor obtinute prin frezare. Pragul de tolerante este cu 2 ordine de marime mai mic decat cel necesar in industria producatoare de implante dentare si bonturi protetice implantare, insa noi am optat pentru aceasta achizitie din dorinta de a asigura o calitate a produselor finite care sa exceada nivelul standardelor existente.

Curatare de precizie si activare cu plasma

Curatarea de precizie este proces tehnologic complex, de sine statator, si recunoscut in glosarul de profil sub apelativul de „precision cleaning”. Literatura stiintifica clinica de specialitate documenteaza pe larg importanta decontaminarii complete a suprafetelor de contact a tuturor componentelor protetice implantare, atat la nivelul interfetei de contact cu implantul, cat si la nivelul suprafetei transgingivale, care este in contact cu tesuturile mucoasei bucale. Labvision asigura curatarea automata, sub vacuum, intr-un proces industrial care implica 4 bai de curatare cu solutii pe baza de alcooli.

Imediat dupa curatarea de precizie, tratamentul de suprafata a bonturilor implantare individualizate, este completat, de un proces de activare a suprafetei de titan, prin bombardarea acesteia cu un flux de plasma de oxigen si argon.