Filetul Blossom permite implanturilor Intra-Lock să taie continuu prin os cu eficiență și forță minimă. Acest lucru reduce trauma la țesut și distribuie uniform forța de tăiere de-a lungul întregului corp al implantului. Acest design este utilizat pentru a reduce cuplul de inserție, sporind în același timp stabilitatea implantului și dispersând uniform așchiile osoase de-a lungul filetului implantului. Această dispersie ajută la generarea unei microgrefe autologe la locul implantului, care poate promova o osteointegrare mai rapidă.

Standard Flutes vs. Blossom®

Implant with Cutting Flutes

Implant with Blossom®

Distributie mai buna a aschiilor de os

Cu filetul Blossom se produc așchii de os mai puține, mai mici și mai discrete decât cu profilele de tăiere standard. Designul canalului continuu dispersează aceste aschii de-a lungul întregului corp al implantului. Așchiile osoase distribuite oferă locuri specifice pentru formarea de os și osteointegrare.

Cuplul de insertie

Cu profilul de tăiere continuă, Blossom este capabil să atingă stabilitatea primară fără a necesita instrumente suplimentare. Eficiența de tăiere a Blossom previne compresia excesivă a osului în timpul plasării implantului.